NORPPA-BLOGIt

SYYSKOKOUS lauantaina 2.10 klo 12.00 Laamalassa Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset kokousasiat. Tervetuloa!

VALOJUHLIEN OHJELMA

Valaistusten rakentelua sopivissa väleissä, parhaat valaistukset palkitaan. Luontopolun voi kiertää koko päivän ajan. Klo 9.00 alkaen kaasujen koeponnistusta ja sammuttimien huoltoa. Klo 10.00 prikanheittokisa. Klo 11.00 Torikauppias myy leivonnaisia. Klo 12.00 Syyskokous. Klo 15.00-16.30 Naisten sauna, klo 16.30-18.00 Miesten sauna. Klo 18.30 alkaen piha-alueella tarjolla grillimakkaraa hintaan 1€/makkara. Klo 19.45 valaistusäänestyslipukkeiden palautus koulun eteisessä olevaan laatikkoon. Klo 20.00 palkintojen jako. Ilta jatkuu koululla omin eväin seurustelun merkeissä. TERVETULOA!

JUHANNUKSEN TIENOO LAAMALASSA

Juhannuksen alla keskiviikkona 23.6.2021 koko Etelä-Suomea koetellut Vieno-myrsky käväisi myös Laamalansaaressa. Pihan historialliset kuuset ja muut puut kallistelivat ja huojuivat myrskyn kourissa. Naapurin puolelta kaatui sähkölangoille isoja puita. Vettäkin satoi jonkin verran. Ja tietysti tuhoja tuli muuallekin, esim. Houtunsaaressa oli iso puu katkaissut tien mökkiläisiltä. Ja niinhän siinä kävi, että sähköt katkesivat. 

Sähköttömyys sai aikaan vipinää kesäisännissä: Koska sähköllä toimivat vesipumput eivät toimineet, olivat isännät viisaita etukäteen ja täyttivät ison ison kanisterin järvivedellä, kun sähköt vielä toimivat. Siitä saatiin apua wc:jen toimintaan. Aggregaatti hilattiin kioskin viereen, siten saatiin sähköä jääkaappiin ja jäätelöpakastimeen. 

Sähkökatko kesti 26 tuntia. Se ei laskenut kenenkään leiriläisen mielialaa, aurinko paistoi seuraavana päivänä, sauna lämpesi ja järven vesi oli hyvin uimalämmintä. Juomavettä saimme ystävällisiltä naapureilta, joilla oli aggregaatti kaivollansa. Muutama mökkiläinenkin tuli hakemaan pika-apua leiriltämme sähköttömyyden aiheuttamiin ongelmiin.

Juhannusta saatiin viettää täydellisissä olosuhteissa. Ainoa haitta aurinkoisesta kelistä oli se, ettei kokkoa voinut polttaa. Leirintäalue tuli aivan täyteen juhannuksen viettäjistä, vain muutama lisäpaikka oli vielä vapaana. Kuvia juhlista kuva-arkistossa.

JUHANNUSOHJELMA

klo 10.00 Kokontekotalkoot. Klo 13.00 torikauppias myy leivonnaisia, käteismaksu. Klo 13.30-15.30 naisten sauna, klo 15.30-17.30 miesten sauna. Klo 18.00 juhlapuhe, maljat ja lipunnosto. Pihalla pitkä pöytä omin eväin (säävaraus). Hanuristi soittaa tunnelmasäveliä (säävaraus). Klo 22.00 KOKKO SYTTYY.  TERVETULOA!
Juhannukseksi emme varaa paikkoja etukäteen.  

Kesä 2021 Laamalansaaren leirintäalueella

Koska koronan leviäminen on saatu kuriin, voimme jälleen ottaa vastaan kesä Laamalansaaressa. Kuitenkin muistaen koronarajoitukset: hyvä hygienia, terveenä paikalle ja maskisuositus. 
Viime kesänä ei kioskissa ollut myyntiä, tänä kesänä myymme jälleen mm. jäätelöä ja elintarvikkeita pienimuotoisesti. 
Isäntäpäivystys on ajalla 11.6 - 5.9.2021. Kioskin aukioloajat klo 9 - 11 ja 13-18. 
Leivonnaisten myyjä tulee jälleen leirintäalueelle lauantaisin klo 13, käteismaksu.
Veneen lasku ja nosto veneluiskalta onnistuu koko kesän ajan, vieraat 5€ ja leiriytyjille ilmaiseksi. (Jos ketään ei ole paikalla puomia avaamaan, soitto numeroon 040 569 2419.)
Tervetuloa läheltä ja kaukaa!

Laamalansaaren kyläyhdistys on tehnyt talkootyönä kaksi perinteisenhiihtotyylin latua Laamalaan, Saimaan upeisiin maisemiin.

Ladut ovat pituudeltaan 1,4 km ja 5 km. Lyhyemmälle ladulle pääsee karavaanialueen yläkentän viereiseltä pellolta ja pidemmälle ladulle veneenlaskupaikan edestä järven jäältä. Lyhyempi latu kiertelee peltoja pitkin. Pidempi latu kiertelee järvenjäällä, pelloilla ja metsässä. Pidemmän ladun varrella on Houtuntalo, jossa on nuotiopaikka. Lisää tietoa sekä latukartta löytyy linkistä www.laamala.net/ajankohtaista

Hyvää joulun aikaa

Syysillat pimenevät ja ollaan kohta joulun kynnyksellä. Laamalansaaressa oli tarkoitus viettää marraskuun lopulla Pikkujouluja sekä laulaa Kauneimpia Joululauluja kanttorin säestyksellä. Valitettavasti joudumme perumaan nämä tilaisuudet koronan leviämisen estämiseksi. Myös Uuden vuoden juhlatilaisuuden joudumme perumaan. Vuoden 2021 tapahtumista tiedotetaan myöhemmin. 

Leirintäalueelle voi tulla nauttimaan luonnosta, rauhallisuudesta ja muitten karavaanareitten seurasta, kunhan jokainen huolehtii koronaohjeitten noudattamisesta. 

Toivotamme kaikille rauhallista Joulunodotusta, hyvää Uutta vuotta sekä Terveyttä.

Syystalkoot 2020

Miten meille sattuikin taas niin sopiva sää ulkotapahtumaan. Ahkeria ihmisiä oli lähes 60 talkoilemassa ja ilmapiiri oli iloinen. Yhdessä tehden oli mukavampaa kuin yksin tehden. Koronaohjeet oli hyvin sisäistetty ja kaikki toimi loistavasti. Keittiössä häärivät niin taitavat kokit, että moni joutui hakemaan santsiannoksen nakkikeittoa sekä maistuvaa omatekoista rieskaa. Omenapiirakalla herkuteltiin kahvitauolla. Iso kiitos osallistujille! Kuvia kuva-arkistossa. Caravanlehdessä lisää tästä tapahtumasta tulevaisuudessa.

Valojuhlat Koronasyksynä 2020

Sää suosii ulkojuhlia tänä syksynä, joten mikään ei estänyt järjestämästä valojuhlia aurinkoisessa säässä ulkona. Tunnelma nousi korkealle ja sitä säesti muuttomatkalla olleet auroina ylitsemme lentäneet hanhet. 


Jo aikaisin aamulla kisasimme erilaisissa kisoissa, kannustuskiljahdukset ja -huudot raikuivat Laamalan leirintäalueella Saimaalla. Luontopolku oli myös tehty kysymyksineen. Iltapäivä kului saunoen ja valaistuksia rakennellen. Illalla kokoonnuimme jälleen pihalle palkintojen jakoon, makkarangrillaamiseen ja seurusteluun. 

Hieman erilaiset juhlat, mutta sitäkin muistorikkaammat iloisine tunnelmineen. Kuvia voi katsella kuva-arkistosta.

UUSI NORMAALI 

Niinhän siinä kävi kuten monille muillekin juhlille tänä vuonna: Yhdistyksemme 50v juhlat 13.6 jouduttiin perumaan. JuhlaNorppa -lehti kuitenkin julkaistiin ja jaettiin jäsenistölle. Lehti on luettavissa myös Laamalansaaressa sekä omille sivuille arkistoiduista Norppa-lehdistä. Kannattaa tutustua hienoon historiaamme. 

"Uusi normaali" on tarkoittanut myös sitä, että alueen ehostus kesää varten on tapahtunut pienryhmissä. KIITOS kaikille panoksesta alueemme viihtyvyyden takaamiseksi. 

Onneksi Saimaa ja ympärillämme oleva luonto ei ole koronan uhri. Niistä voi jokainen veloituksetta ammentaa hyvää mieltä.

Hyvät vieraamme, olette tervetulleita viihtymään Laamalansaareen, vaikkakin hieman poikkeusjärjestelyin. 

T: Puheenjohtaja Pekka                                                                                                                                                            

Yhdistyksen 50-vuotisjuhlat siirretään pidettäväksi myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana.

Karavaanielämää Saimaansaaressa

HYVÄÄ UUTTA VUOTTA JA VUOSIKYMMENTÄ!

Vuosi 2020 on juhlavuosi SF-Caravan Saimaan Seutu ry:lle,  yhdistyksemme täyttää 50 vuotta. 

Kiitos kaikille teille aktiiveille, jotka vuosien saatossa olette uhranneet vapaa-aikaanne yhdistyksen asioiden hoitamiseen. Seuraava merkkipäivä on Caravan alueemme 40v juhlat 2023.

SFC-Laamalansaari, kaukana kaupungista, Saimaan puhtaiden vesien äärellä. Täyttäkää jääkaappinne ja tulkaa viettämään vapaa-aikaa luonnonrauhaan. Meille voit majoittua myös ilman Caravan-jäsenyyttä.

Kiinnostaako vuosipaikka Laamalansaaressa? Meillä on vapaita vuosipaikkoja. Ota yhteyttä soittamalla numeroon 040 5692419

Terveisin yhdistyksen puheenjohtaja 

Pekka Järvinen


Kuvia käsityöpäivästä 7.3.2020. Ahkerat naiset jaksoivat koko päivän iltaan asti ja vielä seuraavanakin päivänä. Makoisat kääretorttukahvit oli tarjolla myös miehille.

Villasukkia kodittomille
Villasukkia kodittomille
Tertun ja Sepon vaunu saa uuden maton
Tertun ja Sepon vaunu saa uuden maton
Kahvipussiaskartelu oli tarkkaa hommaa (kuva Terttu Issukka)
Kahvipussiaskartelu oli tarkkaa hommaa (kuva Terttu Issukka)
Vuodenvaihtuessa vaihtui myös hallituksen jäsenet osittain. (Kuva Marika Heikkonen)
Vuodenvaihtuessa vaihtui myös hallituksen jäsenet osittain. (Kuva Marika Heikkonen)

Vas ->  Matti Sipiläinen, Seppo Tuppurainen, Petri Karhula, Mari Korniloff, Pekka Järvinen, Riitta Loisa, Harri Hartikainen

Kari ja Marika Heikkonen kukitettiin puheenjohto- ja sihteerintehtävistä  hallituksen viimeisessä kokouksessa 2019 (kuva Riitta Loisa)

                            Uuden Vuoden jatkot 4.1.2020

Uuden Vuoden jatkojuhlassa palkittiin Vuosikymmenen Karavaanareiksi Eila ja Matti Moilanen pyyteettömästä vapaaehtoisesta työstä Caravan-alueemme hyväksi.

Uuden vuoden jatkoilla laulettiin karaokea uusin mikein, kannustettiin laulajia, tanssittiin, seurusteltiin, tutustuttiin ja otettiin rennosti (kuvat Marika Heikkonen). Viimeinen kuva on aamulla Laamalan edustalta (kuva Markus Loisa).

Syystalkoissa hyvä meininki                

 19.10.2019

Haravat rapsasivat, lehtipuhaltimet lauloivat, puut kannettiin vajaan ja tehtiin huoltotöitä talvea vasten. Keittiössä kova kolmikko ruokki väen lohisopalla ja kahvitti omenapiirakan kanssa.
Kuvat kertokoot enemmän...Klikkaamalla kuva suuremmaksi.

Kuvat ja teksti/MH

Aina on aihetta pieneen juhlaan 29.8.2019

Debi, kääpiösnautseri, täytti 10v ja Debin isäntä Kale paistoi herkullisia lettuja kaikille.

Kuvat Sarri Taskula

Kiireinen ja mukava isäntäviikonloppu 12-14.7

Isäntävuoron aikana tuli paljon uusia vierailijoita ja tunnelma oli leppoisa.
Torikauppias kävi ja kuvissa nautitaan kahvista ja munkeista. Kuvassa myös Minni 13v kioskilla.

Vieraanamme mukava pariskunta Saksasta

Kaikki alkoi jo lapsuudessa,  Beatan isä tartutti tyttöön matkalla kulkemisen.
Saksalaiset, Wolfgang 67 ja Beata 63, tapasivat  nuoruudessa rinkat selässä Perun Machu Picchulla ja yhteinen retkeileminen alkoi siltä.
Vuonna 2013 he ostivat pienen peltikuorisen matkailuauton, jolla pystyy kapeilla ja huonoilla teillä ajamaan. Nissan NV200 Evalia ZOOM minicamper, jossa on...siis kaikki!
Katto nousee makuutiloiksi, katon aurinkopaneeli lataa puhelimen, kameran ja kannettavan akut.

Vuoden vapaa  2014 mahdollisti heille tekemään huiman matkan 9kk ja 38000km itään - alkaen Italiasta, sitten Kreikka, Turkki, Iran, Turkmenia, Siperia, Baikal...Mongolia ja takaisin läpi Siperian, Kazakstanin, Etelä-Venäjän, Ukrainan ja Puolan kautta kotiin.

Nyt ovat eläkkeellä ja alkaa uusi pitkä matka Pohjois-Norjan kautta itään ja Venäjän kautta kierrellen kotiin. Joutuivat laskeutumaan välillä Norjan lumisista maisemista alas Laamalan lämpöön. Ovat käyneet Suomessa 10v sitten ja nyt bongasivat alueemme Leirintäoppaasta!
Järvet, luonto, sauna ja ystävälliset ihmiset viehättävät heitä Suomessa.

Huimia matkoja ja rohkeutta, joita me vuosipaikkalaiset ja pieniä retkiä tekevät vain ihmetyksellä kuuntelemme

Teksti ja kuvat Marko Korniloff, Marika Heikkonen

Juhannus oli - ilman kokkoakin

Aamupäivällä nautimme kahvit kioskin terassilla torimyyjän paistamien herkullisten munkkien kanssa. Yksi kuva munkkijonosta.
Iltapäivästä alkoi puhdistautuminen juhlaan saunassa isäntien loihtimien vastojen kanssa.

Aaton tunnelma oli kepeä ja iloinen.

Puheenjohtaja piti puheen ja lipun nostivat perinteisesti pienimmän  ja suurimman jäsennumeron omaavat.
Lippulaulun ja Karjalaisten laulun jälkeen kohotimme maljan suven juhlalle.
Puheenjohtaja muisti vielä kolmea ahkeraa toimijaa puheella ja pienellä lahjalla.

Pitkässä pöydässä kalliolla jatkettiin juhlintaa Duo Hannu Tiihosen tahdittamana.

Iloista porinaa ystävien kesken, laulua ja tanssahtelua kesäyössä
siitä on Laamalan juhannus tehty!

Kuvassa Ikoset, juhannuksemme vakiovieraat - ja se pienin numero!
Muut kuvat dia-esityksenä luovassa järjestyksessä.

Kuvat: Raimo Ikonen, Sarri Taskula, Marika Heikkonen


Uusittu ponttooni odottelee kesän vesipetoja.

Pilkkitapahtuma Laamalansaaressa

16.3.2019

Kisailumielessä sitä pilkittiin karavaanareiden kesken. Tällä kertaa ei ollut yhtään pilkkijää naisten ja nuorten sarjassa.
Voittajat erottuivat selvästi punnituksessa yli neljän kilon saaliilla, jossa kaikki kalat laskettiin.
1.    Hjerpe Timo          4978g
2.   Oikkonen Kari       4237g
3.   Söderling Sauli      1246g
....
10.  Hartikainen Harri      73g
11.   Kontunen Jari           65g

Kaikille kisailijoille ja rannalla olijoille maistui makkara ja mehu.

Hurmaava saunailta

10.3.2019                                                    Kuvat Mari Korniloff

Laskiaistapahtumassa toimintaa ulkosalla... 

Lauantai 2.3.2019      

Tuomisen Mari kumppaneineen oli järjestänyt meille mukavaa leikkimielistä ohjelmaa.
Erämaassa nuotion tekeminen ja  lumen keittäminen pakissa. Arvuuteltiin lautapinon siirtämiseen tarvittavia kuljetuskertoja. Kuva-arvoitukset osoittautuvat hieman
vaikeiksi ryhmille. Neljäntenä tehtävänä oli pallon tarkkuusheitto.
Mari oli myös leiponut tikkupullia, joita jokainen itse paistoi nuotiossa.
Tosi kiva päivä osallistujille!


Talven kauneutta ja rauhaa Laamalassa

4.2.2019   Kuvat Mari Korniloff

UUDENVUODEN ETKOT

29.12.2018

Meitä oli 14 vaunukuntaa paikalla ja Marko K järjestikin meille kunnon bileet...Laulua, tanssia, yksin ja erikseen, musiikkia jokaisen makuun. 
Tilaisuudessa puheenjohtaja ja rahastonhoitaja ojensivat muistolahjana kuksat pitkän linjan hallitustyöskentelystä Kalevi Koposelle ja hoitotoimikunnan vetäjälle Lea Patjakselle.

KANSALAISOPISTON KURSSI 8.12.2018

Kansalaisopiston kurssilla tehtiin porukalla luonnonmateriaaleista pöytä- ja 
ovikoristeita. Kuvat Merja Rantanen

UUDET OVET LAAMALANSAAREEN

Pukin Markku (kuvassa) ja Juutin Paavo asensivat uudet lämpöovet saunalle ja päärakennukseen.
Nyt päärakennuksen verannalle pääsee lukottomasta ovesta ja vasta sisempi ovi on lukollinen.

Karavaanarit ja kyläläiset loihtivat käsissään kierrätysmateriaaleista hienoja koristeita, kanamunan kuorista mosaiikkia kukkaruukkujen reunaan, koristeperhosia ja muita upeita luomuksia.

RANNAN TALKOOT

02.11.2018

Uimarannan laajentamiseksi niitettiin reunoja valloittanut kaislikko ja lisättiin hiekkaa.
Talkootöissä huhkivat Tuomiset ja Vainikaiset.