NORPPA-BLOGI

Puheenjohtajan mietteitä 27.11.2023

Puheenjohtajakauteni kulkee kohti 2-vuotiskauden loppua, tosin uusittujen sääntöjemme mukaisesti jatkoaika on seuraavaan vuosikokoukseen saakka. Tänä vuonna 2023 olemme vieneet asioita mallikkaasti eteenpäin. Kesän juhlat onnistuivat odotetusti, kun tavallista yritetään, priimaa pukkaa. Myös melontatapahtuman vaihtopaikka heti perään saavutti melojien keskuudessa suurta tyytyväisyyttä. Myös talouden saralla olemme tekemässä hyvää jälkeä, tämä tarkoittaa liikevaihtoennätystä aikaisempiin vuosiin verrattuna. Vierailijoita on riittänyt kesällä runsain mitoin, kioskin myynti rikkoi ennätyksen eikä rahaa ole humputeltu, vaan sitä on säästynyt toimintasuunnitelman mukaisesti. Erityisesti haluan mainita koulun lattian oikaisun, johon neuvokkaat ammattimiehemme kehittivät oivan ratkaisun ja näin säästyi ulkopuolisen urakan hinta, siis mittava summa rahaa muihin kohteisiin.

Paljon olisi kiiteltävää edellä mainituille ja talkooväelle kaikista niistä työtunneista, mitä olemme saaneet porukalla touhuta, lisäksi kaikki tämä iloisena ja hauskaakin pitäen. Erityiskiitokset tuoliporukalle, nyt salin ilme muuttui yhtenäiseksi ja tyylikkääksi.

Puutilannetta päivitetään jatkuvasti, nyt näyttää hyvältä ja valmiiksi halotut puut riittää pitkälle ensi vuoteen. Syksyllä hallitus teki päätöksen, että pidämme välivuoden kaatohommissa ja ostamme polttopuuta kun sitä tuli tarjolle lähiseudulta. Vaikka tontillamme vielä on kaadettavaa jäljellä, pitää sitä harkiten kaataa, että maisema ei muutu ihan paljaan näköiseksi. Myös säästeliäisyys olisi hyvä jokaisen saunan ja koulun lämmittäjän pitää mielessä.

Hallituksen kyselytunnin antia, samoin kuin muita projekteja pohdittiin hallituksen kokouksessa 27.11.2023 ja niistä tiedotetaan hetimiten kokouksen jälkeen. Sähköyhtiöllä lienee tullut myöhästymistä, kun maakaapelia ei vieläkään ole kytketty, en ole kiirehtinyt ja syykin on pimennossa. Kaikki aikanaan.

Marraskuun alkupuolella meille kiiri suruviesti, pitkäaikainen vuosipaikkalaisemme Taisto Holopainen on poissa. Hallitus vietti kokouksessaan 27.11. hiljaisen hetken hänen muistokseen. Jokainen voi hiljentyä itsekseen jos katsoo tarpeelliseksi. Hänet haudattiin hiljaisuudessa omaisten kesken, yhdistys on lähettänyt omaisille adressin.

Vuosi 2024 on Caravanliiton 60-vuotis juhlavuosi, jota juhlitaan kesällä Kiuruvedellä. Kannamme kortemme kekoon pitämällä avoimien ovien päivän keväällä ennen sesongin alkua. Tarkoituksemme on kutsua koko Saimaan Seudun jäsenistö sekä tästä läheltä kaikki yhteistyökumppanimme tutustumaan toimintaamme ja alueeseemme. Ohjelmasuunnittelu on jo käynnissä.

Joulu juhlista jaloin ja pikkujoulusta kontaten, vai miten se meni. Joka tapauksessa rauhallista Joulun aikaa ja viimeistään Uuden Vuoden vastaanottajaisissa nähdään.

Harri

SF-Caravan Laamalansaaren leirintäalue täytti 40 vuotta. Leirintäalueen juhlia vietettiin 10.6.2023 aurinkoisessa kesäsäässä. Alla liiton puheenjohtajan puhe juhlissa:

Pieni paratiisi tien päässä

Muistan omat tuntemukseni ensimmäisen kerran Laamalansaareen tullessani. En tiedä onko tie perille jonkinlainen siirtymäriitti, mutta portista sisään ajaessa avautui kuin uudenlainen maailma. Rauha laskeutui myös omaan mieleen.

Voi olla että asiaan vaikutti lähes satumainen maisema ja juurevat rakennukset. Voi olla että ainakin minulle asiaan vaikutti myös yksi parhaista käymistäni saunoista. Muistakaa että olen myös pitkäaikainen suomalaisen saunan ja saunakulttuurin ystävä sekä Suomen Saunaseura ry:n jäsen. Voi olla että Laamalansaaren siisteys ja huolellisen hoitamisen jälki teki vaikutuksen. Samalla käynnillä vakuutuin myös tavasta jolla Laamalansaari tuo vierailijalle esille paikkakunnan matkailutarjonnan.

Olen kuitenkin vakuuttunut että suurin tekijä tuon vaikutelman syntymiseen on ihmiset - te! 

Ihmiset tekevät yhdistyksen ja ihmiset saavat aikaan näkyvän ympäristön ja sen tuomat kokemukset. Ihmiset luovat ilmapiirin jonka alueelle tuleva vierailija aistii jo paljon ennen noita edellä mainitsemiani ympäristötekijöitä. Laamalansaaressa ihmiset ovat läsnä toisilleen.

Kun juhlistamme tänään SF-Caravan Laamalansaaren 40-vuotista taivalta, juhlistamme siis tätä yhteisöä ja ihmisiä kaiken tuon takana. Kiitoksia että sain tulla tätä juhlaa kanssanne viettämään. 

Onnea Laamalansaarelle ja ennenkaikkea teille ihmisille jotka tämän pienen paratiisin teette!

Olli Rusi, puheenjohtaja, SF-Caravan ry

Kuvia juhlista https://www.sfcsaimaanseutu.com/kuva-arkisto


PUHEENJOHTAJAN AJATUKSIA ENNEN SESONGIN ALKUA

Kevät tuli, lumi suli, puro sanoi puli, puli.

Niin se vain kävi, että tämäkin talvi taittuu kevääksi, lumet sulavat, ja jäätkin jossain vaiheessa.

Varsin erikoista aikaa peräpeiliin katsottaessa. Korona ei ole vieläkään kokonaan hellittänyt, Venäjän aloittama sota Ukrainaa vastaan vaikuttaa tosi moneen arkiseen asiaan meilläkin. Rajaliikenne naapuriin on ainakin turismin osalta loppu ja itärajalla on ollut pakko tottua sieltä tulevan rahavirran puuttumiseen. Edellisen hallituksen jäljiltä velkaa on niin, että hirvittää. Hintojen nousu lienee suurin riesamme, eniten se näkyy energian hinnoissa, sähkö, polttoaine ja kaasu, ja ne taasen kertaavat monien tuotteiden hintoja.

Juhlaa ajatellen haluamme saattaa alueemme niin hyvään kuntoon kuin se on mahdollista. Koulun ison eteisen saattaminen saman sävyiseen kuntoon kuin aiemmat rempat. Talkoot alueen siistimiseksi toukokuun alkupuolella. Toivon, että mahdollisimman monella on sellainen omatunto, joka siivittää kantamaan kortensa kekoon. Talkoopäivän jälkeen sunnuntaina on historiallinen vuosikokous, olemme siirtyneet sääntöjen päivityksen jälkeen yhden kokouksen järjestelmään, jossa samalla katsotaan edellisen vuoden tilinpäätös ja toimintakertomus sekä tulevan vuoden talousarvio ja toimintasuunnitelma.

Itse 40v. juhla on lauantaina 10.6., josta kutsut ovat lähdössä hetimiten. Nautitaan hyvästä ruoasta ja toistemme seurasta.

Toimintasuunnitelmaan olemme lisänneet vastuullisuusohjelman liiton sisällön mukaisesti. Taloudellinen vastuullisuus, jossa toimimme oikeudenmukaisesti, noudatamme lainsäädäntöä, estämme harmaata taloutta toiminnassamme. Edistämme ekologista vastuullisuutta. Sosiaalisen vastuun osalta otamme huomioon tasa-arvoisuuden, ihmisläheisyyden, hyvien tapojen noudattamisen ja toisten kunnioittamisen.

Näillä eväillä toivotan kaikille hyvää kevättä ja toivotaan vierailijoiden taas saavuttavan hyvän pöhinän alueellamme.

Harri

25.2.2023 PILKITTIIN JA KATSOTTIIN ELOKUVAA

Pilkkitapahtumaa saatiin viettää Saimaan jäällä hieman tuulisessa, mutta raikkaassa talvisessa säässä. Jäälle lähti kairan ym. varusteiden kanssa 9 innokasta kalanpyytäjää. Suurimman kalasaaliin sai Riitta Oikkonen 571g, miesten sarjassa Seppo Issukan saaliin paino oli 437g, toiseksi tuli Veijo Kettunen 432g, kolmanneksi tuli Kari Oikkonen 316g, Matti Moilanen tuli neljännelle sijalle saaliilla 229g. Palkintojenjaon yhteydessä saatiin nauttia grillimakkaroista. Katso kuvat https://www.sfcsaimaanseutu.com/kuva-arkisto

Lauantaina tapahtui muutakin mukavaa: Katsottiin yhdessä valkokankaalta elokuva "Oopperan kummitus" ja samalla popsittiin herkkuja. Saunomisten jälkeen kokoonnuttiin jälleen koululle "tulistelemaan" ja katsottiin UMK-ohjelmaa, toivotaan Käärijälle menestystä Euroviisukisoihin. 


HYVÄÄ UUTTA VUOTTA 2023

Vuosi vaihtui hyväntuulisissa merkeissä, pitkästä aikaa naamiaisteeman maustamana. Oli mukavaa huomata, että kaikki olivat paneutuneita aiheeseen ja nähneet vaivaa muuntautua lähes tuntemattomaksi. Oli Andy McCoy tai parikin, vanki nro 666, pari lätkäpoikaa, inkkari seisoo nyrkki pystyssä, Sörsselssön, Uuno ja Elisabeth ja monta muuta. Siis koko Härski Hartikaisen korjaamon henkilökunta. Oli hyvää ruokaa, ilotulitus, tanssia ja karaokea. Katso kuvat https://www.sfcsaimaanseutu.com/kuva-arkisto

Viime vuosi oli työntäyteinen, paljon saatiin aikaan yhteisen viihtymisen hyväksi. Paljon on kuitenkin vielä edessä, tuota korjausvelkaa kun syntyy koko ajan lisää. Alkaneelle vuodelle teemme ison eteisen fiksauksen, aiemman tyylin mukaisesti, sitten keskitymme alueen 40v juhlien työstämiseen. Päivämääräksi on syntynyt 10.6.2023.

Ylimääräisessä yhdistyksen kokouksessa 31.12.2022 hyväksyimme uudet säännöt, jossa tärkeimpänä asiana oli yhteen vuosikokoukseen siirtyminen. Säännöissä on myös mukana julmalla tavalla kurinpitotoimenpiteet, tarkkaan eriteltynä. Nämä asiat toimikoot ennaltaehkäisevänä listana kaikille jäsenille. Itse uskon, ettei hallituksen tarvitse käsitellä tuon pykälän mukanaan tuomia toimia.

Myös talviaikaan on ilo ollut tavata vierailijoita alueellamme. Yleensä kausipaikkalaisia on paikalla erityisesti viikonloppuisin ja palvelu pelaa, vaikka omatoimialue onkin. Koulua lämmitetään ja saunaa tietysti, avanto on, tiet aurattu, hiihtolatua ylläpidetään kylätoimikunnan toimesta, jää kestää jo pilkkimiehen. Erikoisinta on tietysti talvinen maisema ja luonnonrauha.

Näillä eväillä toivotan kaikille vielä railakasta alkuvuotta ja toivotan kaikki vieraat tervetulleiksi nauttimaan Laamalan talvesta.

Harri Hartikainen

puheenjohtaja

VALOJUHLAT 30.9 - 2.10

Kohtalainen kuhina vallitsi Laamalansaaren caravan-alueella ennen valojuhlan H-hetkeä. Kaikenlaisia hienoja  valaistuksia rakenneltiin innokkaasti omalla asuntoautolla tai -vaunulla. Siinä rakentelun lomassa Hinkkurin naiset leipoivat hapatettua ruisleipää koulun leivinuunissa. Myöhemmin illalla saimme leivästä palasia maisteltavaksi Oivariinin kera, oikein makoisilta maistuivat. Lisäksi heitettiin prikkaa pihalla kohti merkattua naulaa. Lähimmäksi naulaa heittäneet palkittiin ruhtinaallisesti.

Illemmalla käveltiin kynä ja paperi kädessä kaikkien asuntovaunujen ja -autojen luona, paperiin merkattiin omasta mielestä paras valaistus. Kolme eniten ääniä saanutta palkittiin kausivalolla. Pihalla oli saunojen jälkeen tarjolla makkaraa grillistä. Äänestää sai myös parasta jalkapuukuvaa, kuvat nähtiin television ruudulta. Katso kaikki kuvat valojuhlista linkistä https://www.sfcsaimaanseutu.com/kuva-arkisto  Ilta jatkui koululla palkintojenjaon jälkeen iloisesti rupatellen, musiikkia kuunnellen, laulaen ja tanssien. 


Kesä 2022

Laamalansaaren leirintäalue sai tänäkin vuonna nauttia auringon paisteesta koko kesän, lähes syyskuuhun asti. Matkailijoita riitti joka päivälle, välillä otettiin käyttöön alueen varapaikatkin, että kaikki mahtuivat ja saivat sähköpaikan. Tunnelma oli kodikas ja viihtyisyyttä sekä siisteyttä kiiteltiin paljon. Uimaranta ja raikas Saimaan vesi pelastivat kuumalla kelillä niin ihmiset kuin myös koirat. Lämpimistä ilmoista huolimatta kalasaalis oli myös runsas. 

Isäntäkausi päättyi 4.9, jollin siirryttiin omatoimialueeksi. Jos tulet ensimmäisenä leirintäalueelle, saat ohjeet toimimiseen soittamalla kioskilta löytyvään puhelinnumeroon (puh. 040 569 2419). Leirintäalue ei mene kuitenkaan talviunille, vaan tapahtumia ja talkoita järjestetään useana viikonloppuna, kts. https://www.sfcsaimaanseutu.com/tapahtumat . Sauna lämpiää vähintäänkin joka viikonloppu.
TERVETULOA viettämään laatuaikaa hyvässä seurassa!
 

Pientä pintaremonttia leirintäalueen kansakoululla

Laamalansaaren leirintäalueen sydän on yli 100-vuotias koulurakennus. Se toimii monimuotoisesti palvellen alueen "asukkaita" mm. keittiönä, saniteettitiloina, kokoontumistilana jne. Siellä tavataan toisiamme, keskustellaan, pelataan, tanssitaan, lauletaan, leikitään, paistetaan takassa makkaraa; salissa on Suomen ja koulun historiaa, kirjasto... Lapsia ja nuorisoakaan ei olla unohdettu, sillä heillä on Nuorisohuone käytettävissä erilaisine peleineen, lelujakin on muutama korillinen. 
Nuorisohuone ja keittiö ovat puitteiltaan kuluneet vuosien saatossa aika lailla, niinpä hallitus päätti ehostaa kyseisiä tiloja pintaremontoimalla ne ennen kesää. Paikalle pyydettiin talkoisiin muutama henkilö, joille remontoiminen on tuttua puuhaa. 26.2.2022 remontin kohteena oli nuorisohuone. Sen seiniltä otettiin tapetit pois, tapettien alta paljastui terve alkuperäinen ja kaunis hirsiseinä. Hirsiseinä sai jäädä näkyviin. Katto sai uutukaiset paneelit ja lattialle laitettiin kaunis lattiapaneeli. 
12.3.2022 pintaremontin kohteena oli keittiö. Seinillä oli jo valmiiksi hyvin tehty lautapanelointi, joten se maalattiin. Muutenkin keittiö sai raikasta ilmettä maalipurkista pensselillä maalaten. Lisäksi huoneen listoitus uusittiin ja lattialle asennettiin samanlainen lattiapaneeli kuin nuorisohuoneeseen. Remontteja viimeistellään pitkin kevättä, koska viikonloppu ei riitä koko hommaan, mutta suurin työ on jo tehty.
Kuvia kyseisistä remonteista löytyy Kuva-arkistosta. Tervetuloa ihastelemaan koulun uutta ilmettä. 
Kuvat on ottanut Harri Hartikainen sekä Mari ja Marko Korniloff
Kirj. RL

P.s. Kun talkoolaiset pääsivät työn touhuun, niin lisää tekemistä laitettiin jonoon tehtäväksi. 
1. Saunassa on tehty pientä pintaremonttia mm. uudet penkit ja pintojen maalausta. 
2. Kioskille on ilmestynyt kolme lipputankoa. Niihin on laitettu liput: Caravanliiton lippu, Saimaan Seudun oma lippu ja Suomenlippu. Sekä lippujen juurelle kukkia hienoissa kukkalaatikoissaan. Lipputankojen läheisyyteen tulee historiallinen jalkapuu, jossa voi kuvauttaa itsensä muistoksi leirintäalueestamme. 
3. Rantagrilli Saa uuden ja pitkään toiveissa olleen katteen, siitä on kuvia kuvagalleriassa.

Hyvää alkanutta vuotta 2022 kaikille jäsenille

Meillä on tällä hetkellä monenlaisia piikkejä, suurin osa meistä on saanut kolmannen piikin, asiantuntijoiden mukaan omikron piikki asemoituu kuun vaihteeseen, sitten pitäisi helpottaa. Olemme Laamalassa saaneet olla toistaiseksi ilman tartuntoja ja karanteenia, kiitos kun olette noudattaneet ohjeitamme.

Jos on huonoa, on koronasta seurannut hyvääkin. Kotimaan matkailu on kasvanut merkittävästi, se on näkynyt myös liikenteessä maanteillämme, paljon tulee vastaan vaunuja ja autoja.

Laamalassa on aloittanut uusi hallitus työskentelynsä, tarkoituksenaan luoda lisää viihtyvyyttä alueellemme niin kausipaikkalaisille kuin vierailijoillemme. Lyhyellä tähtäyksellä freesaamme koulun keittiötä, nuorisohuonetta, saunan pukuhuoneita, nettisivuja, ym. Varsinaiset remontit vaativat pitkäntähtäimen suunnittelua ja rahoituksen miettimistä, vaikkakin alue siirtyy omistukseemme syksyllä ja lainan loppuminen vapauttaa käyttöpääomaa näihin. Olemme myös liittyneet Caravan Huiput - ryhmään, jolla haluamme luoda arvostusta alueellemme ja lisää uteliaita vieraita kesäksi.

Huonoin puoli Laamalassa on se , ettei ole mitään huonoa. Iloinen, rauhallinen ja toisista välittävä ilmapiiri, jossa voi olla seurassa tai yksikseen, nauttia luonnon rauhasta ja sen antimista, marjastaa, kalastella ja liikkua maita ja mantuja nautiskellen. Tällainen on Laamala. Tervetuloa.

Tervehtien,

Harri Hartikainen

JUHANNUKSEN TIENOO LAAMALASSA 2021

Juhannuksen alla keskiviikkona 23.6.2021 koko Etelä-Suomea koetellut Vieno-myrsky käväisi myös Laamalansaaressa. Pihan historialliset kuuset ja muut puut kallistelivat ja huojuivat myrskyn kourissa. Naapurin puolelta kaatui sähkölangoille isoja puita. Vettäkin satoi jonkin verran. Ja tietysti tuhoja tuli muuallekin, esim. Houtunsaaressa oli iso puu katkaissut tien mökkiläisiltä. Ja niinhän siinä kävi, että sähköt katkesivat. 

Sähköttömyys sai aikaan vipinää kesäisännissä: Koska sähköllä toimivat vesipumput eivät toimineet, olivat isännät viisaita etukäteen ja täyttivät ison ison kanisterin järvivedellä, kun sähköt vielä toimivat. Siitä saatiin apua wc:jen toimintaan. Aggregaatti hilattiin kioskin viereen, siten saatiin sähköä jääkaappiin ja jäätelöpakastimeen. 

Sähkökatko kesti 26 tuntia. Se ei laskenut kenenkään leiriläisen mielialaa, aurinko paistoi seuraavana päivänä, sauna lämpesi ja järven vesi oli hyvin uimalämmintä. Juomavettä saimme ystävällisiltä naapureilta, joilla oli aggregaatti kaivollansa. Muutama mökkiläinenkin tuli hakemaan pika-apua leiriltämme sähköttömyyden aiheuttamiin ongelmiin.

Juhannusta saatiin viettää täydellisissä olosuhteissa. Ainoa haitta aurinkoisesta kelistä oli se, ettei kokkoa voinut polttaa. Leirintäalue tuli aivan täyteen juhannuksen viettäjistä, vain muutama lisäpaikka oli vielä vapaana. Kuvia juhlista kuva-arkistossa.

Teksti RL

UUSI NORMAALI 

Niinhän siinä kävi kuten monille muillekin juhlille tänä vuonna: Yhdistyksemme 50v juhlat 13.6 jouduttiin perumaan. JuhlaNorppa -lehti kuitenkin julkaistiin ja jaettiin jäsenistölle. Lehti on luettavissa myös Laamalansaaressa sekä omille sivuille arkistoiduista Norppa-lehdistä. Kannattaa tutustua hienoon historiaamme. 

"Uusi normaali" on tarkoittanut myös sitä, että alueen ehostus kesää varten on tapahtunut pienryhmissä. KIITOS kaikille panoksesta alueemme viihtyvyyden takaamiseksi. 

Onneksi Saimaa ja ympärillämme oleva luonto ei ole koronan uhri. Niistä voi jokainen veloituksetta ammentaa hyvää mieltä.

Hyvät vieraamme, olette tervetulleita viihtymään Laamalansaareen, vaikkakin hieman poikkeusjärjestelyin. 

T: Puheenjohtaja Pekka                                                                                                                                                            

Yhdistyksen 50-vuotisjuhlat siirretään pidettäväksi myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana.

Karavaanielämää Saimaansaaressa

HYVÄÄ UUTTA VUOTTA JA VUOSIKYMMENTÄ!

Vuosi 2020 on juhlavuosi SF-Caravan Saimaan Seutu ry:lle,  yhdistyksemme täyttää 50 vuotta. 

Kiitos kaikille teille aktiiveille, jotka vuosien saatossa olette uhranneet vapaa-aikaanne yhdistyksen asioiden hoitamiseen. Seuraava merkkipäivä on Caravan alueemme 40v juhlat 2023.

SFC-Laamalansaari, kaukana kaupungista, Saimaan puhtaiden vesien äärellä. Täyttäkää jääkaappinne ja tulkaa viettämään vapaa-aikaa luonnonrauhaan. Meille voit majoittua myös ilman Caravan-jäsenyyttä.

Kiinnostaako vuosipaikka Laamalansaaressa? Meillä on vapaita vuosipaikkoja. Ota yhteyttä soittamalla numeroon 040 5692419

Terveisin yhdistyksen puheenjohtaja 

Pekka Järvinen

Kuvia käsityöpäivästä 7.3.2020. Ahkerat naiset jaksoivat koko päivän iltaan asti ja vielä seuraavanakin päivänä. Makoisat kääretorttukahvit oli tarjolla myös miehille.

Villasukkia kodittomille
Villasukkia kodittomille
Tertun ja Sepon vaunu saa uuden maton
Tertun ja Sepon vaunu saa uuden maton
Kahvipussiaskartelu oli tarkkaa hommaa (kuva Terttu Issukka)
Kahvipussiaskartelu oli tarkkaa hommaa (kuva Terttu Issukka)

Kari ja Marika Heikkonen kukitettiin puheenjohto- ja sihteerintehtävistä  hallituksen viimeisessä kokouksessa 2019 (kuva Riitta Loisa)

                            Uuden Vuoden jatkot 4.1.2020

Uuden Vuoden jatkojuhlassa palkittiin Vuosikymmenen Karavaanareiksi Eila ja Matti Moilanen pyyteettömästä vapaaehtoisesta työstä Caravan-alueemme hyväksi.

Uuden vuoden jatkoilla laulettiin karaokea uusin mikein, kannustettiin laulajia, tanssittiin, seurusteltiin, tutustuttiin ja otettiin rennosti (kuvat Marika Heikkonen). Viimeinen kuva on aamulla Laamalan edustalta (kuva Markus Loisa).

Syystalkoissa hyvä meininki                

 19.10.2019

Haravat rapsasivat, lehtipuhaltimet lauloivat, puut kannettiin vajaan ja tehtiin huoltotöitä talvea vasten. Keittiössä kova kolmikko ruokki väen lohisopalla ja kahvitti omenapiirakan kanssa.
Kuvat kertokoot enemmän...Klikkaamalla kuva suuremmaksi.

Kuvat ja teksti/MH

Aina on aihetta pieneen juhlaan 29.8.2019

Debi, kääpiösnautseri, täytti 10v ja Debin isäntä Kale paistoi herkullisia lettuja kaikille.

Kuvat Sarri Taskula

Kiireinen ja mukava isäntäviikonloppu 12-14.7

Isäntävuoron aikana tuli paljon uusia vierailijoita ja tunnelma oli leppoisa.
Torikauppias kävi ja kuvissa nautitaan kahvista ja munkeista. Kuvassa myös Minni 13v kioskilla.

Vieraanamme mukava pariskunta Saksasta

Kaikki alkoi jo lapsuudessa,  Beatan isä tartutti tyttöön matkalla kulkemisen.
Saksalaiset, Wolfgang 67 ja Beata 63, tapasivat  nuoruudessa rinkat selässä Perun Machu Picchulla ja yhteinen retkeileminen alkoi siltä.
Vuonna 2013 he ostivat pienen peltikuorisen matkailuauton, jolla pystyy kapeilla ja huonoilla teillä ajamaan. Nissan NV200 Evalia ZOOM minicamper, jossa on...siis kaikki!
Katto nousee makuutiloiksi, katon aurinkopaneeli lataa puhelimen, kameran ja kannettavan akut.

Vuoden vapaa  2014 mahdollisti heille tekemään huiman matkan 9kk ja 38000km itään - alkaen Italiasta, sitten Kreikka, Turkki, Iran, Turkmenia, Siperia, Baikal...Mongolia ja takaisin läpi Siperian, Kazakstanin, Etelä-Venäjän, Ukrainan ja Puolan kautta kotiin.

Nyt ovat eläkkeellä ja alkaa uusi pitkä matka Pohjois-Norjan kautta itään ja Venäjän kautta kierrellen kotiin. Joutuivat laskeutumaan välillä Norjan lumisista maisemista alas Laamalan lämpöön. Ovat käyneet Suomessa 10v sitten ja nyt bongasivat alueemme Leirintäoppaasta!
Järvet, luonto, sauna ja ystävälliset ihmiset viehättävät heitä Suomessa.

Huimia matkoja ja rohkeutta, joita me vuosipaikkalaiset ja pieniä retkiä tekevät vain ihmetyksellä kuuntelemme

Teksti ja kuvat Marko Korniloff, Marika Heikkonen

Juhannus oli - ilman kokkoakin

Aamupäivällä nautimme kahvit kioskin terassilla torimyyjän paistamien herkullisten munkkien kanssa. Yksi kuva munkkijonosta.
Iltapäivästä alkoi puhdistautuminen juhlaan saunassa isäntien loihtimien vastojen kanssa.

Aaton tunnelma oli kepeä ja iloinen.

Puheenjohtaja piti puheen ja lipun nostivat perinteisesti pienimmän  ja suurimman jäsennumeron omaavat.
Lippulaulun ja Karjalaisten laulun jälkeen kohotimme maljan suven juhlalle.
Puheenjohtaja muisti vielä kolmea ahkeraa toimijaa puheella ja pienellä lahjalla.

Pitkässä pöydässä kalliolla jatkettiin juhlintaa Duo Hannu Tiihosen tahdittamana.

Iloista porinaa ystävien kesken, laulua ja tanssahtelua kesäyössä
siitä on Laamalan juhannus tehty!

Kuvassa Ikoset, juhannuksemme vakiovieraat - ja se pienin numero!
Muut kuvat dia-esityksenä luovassa järjestyksessä.

Kuvat: Raimo Ikonen, Sarri Taskula, Marika Heikkonen


Uusittu ponttooni odottelee kesän vesipetoja.

Pilkkitapahtuma Laamalansaaressa

16.3.2019

Kisailumielessä sitä pilkittiin karavaanareiden kesken. Tällä kertaa ei ollut yhtään pilkkijää naisten ja nuorten sarjassa.
Voittajat erottuivat selvästi punnituksessa yli neljän kilon saaliilla, jossa kaikki kalat laskettiin.
1.    Hjerpe Timo          4978g
2.   Oikkonen Kari       4237g
3.   Söderling Sauli      1246g
....
10.  Hartikainen Harri      73g
11.   Kontunen Jari           65g

Kaikille kisailijoille ja rannalla olijoille maistui makkara ja mehu.

Hurmaava saunailta

10.3.2019                                                    Kuvat Mari Korniloff

Laskiaistapahtumassa toimintaa ulkosalla... 

Lauantai 2.3.2019      

Tuomisen Mari kumppaneineen oli järjestänyt meille mukavaa leikkimielistä ohjelmaa.
Erämaassa nuotion tekeminen ja  lumen keittäminen pakissa. Arvuuteltiin lautapinon siirtämiseen tarvittavia kuljetuskertoja. Kuva-arvoitukset osoittautuvat hieman
vaikeiksi ryhmille. Neljäntenä tehtävänä oli pallon tarkkuusheitto.
Mari oli myös leiponut tikkupullia, joita jokainen itse paistoi nuotiossa.
Tosi kiva päivä osallistujille!


Talven kauneutta ja rauhaa Laamalassa

4.2.2019   Kuvat Mari Korniloff

UUDENVUODEN ETKOT

29.12.2018

Meitä oli 14 vaunukuntaa paikalla ja Marko K järjestikin meille kunnon bileet...Laulua, tanssia, yksin ja erikseen, musiikkia jokaisen makuun. 
Tilaisuudessa puheenjohtaja ja rahastonhoitaja ojensivat muistolahjana kuksat pitkän linjan hallitustyöskentelystä Kalevi Koposelle ja hoitotoimikunnan vetäjälle Lea Patjakselle.

KANSALAISOPISTON KURSSI 8.12.2018

Kansalaisopiston kurssilla tehtiin porukalla luonnonmateriaaleista pöytä- ja 
ovikoristeita. Kuvat Merja Rantanen

UUDET OVET LAAMALANSAAREEN

Pukin Markku (kuvassa) ja Juutin Paavo asensivat uudet lämpöovet saunalle ja päärakennukseen.
Nyt päärakennuksen verannalle pääsee lukottomasta ovesta ja vasta sisempi ovi on lukollinen.

Karavaanarit ja kyläläiset loihtivat käsissään kierrätysmateriaaleista hienoja koristeita, kanamunan kuorista mosaiikkia kukkaruukkujen reunaan, koristeperhosia ja muita upeita luomuksia.

RANNAN TALKOOT

02.11.2018

Uimarannan laajentamiseksi niitettiin reunoja valloittanut kaislikko ja lisättiin hiekkaa.
Talkootöissä huhkivat Tuomiset ja Vainikaiset.